Društvo

NOVOSTI: Šarić se predao u Venecueli?

1903DarkoSharic
D
arko Šarić
se krio u četiri zemlje Južne Amerike, a prema nezvaničnim informacijama predao se u Venecueli, odakle je prebačen za Podgoricu, a kasnije za Beograd, pišu Novosti.

NOVOSTI: Šarić se predao u Venecueli?
Portal AnalitikaIzvor

Specijalni sud u Beogradu odredio je juče Šariću, optuženom za šverc nekoliko tona kokaina i pranje novca, pritvor do 60 dana zbog, kako je saopšteno, opasnosti od bjekstva i drugih razloga u konkretnom slučaju. Šarić se, tako, poslije četiri godine bjekstva vratio u Srbiju.

Kako su srpski zvaničnici juče izjavili, Šarić se krio na teritoriji četiri zemlje u Južnoj Americi, koristeći falsifikovana dokumenta. RTCG dodaje, neimenujući izvore, da je optuženi za šverc kokaina i pranje novca odlučio da se preda kada su ga locirali pripadnici Američke obavještajne agencije (CIA) i srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), prenose Novosti.

Izvor Novosti iz vrha države nezvanično kaže da se Šarić predao u Venecueli. List podsjeća da je u Podgoricu prebačen avionom sa švajcarskim oznakama, kao i da je, prema nekim informacijama, imao niz plastičnih operacija, "ali je evidentno da i dalje liči na sebe". Pominje se i da je, navodno, ubrizgao botoks u lice.

Pred krivičnim vijećem Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu saslušavan je o tome gdje je bio protekle četiri godine, ali se, kako Novosti nezvanično saznaju od izvora bliskog istrazi, osvrnuo i na cio slučaj.

- Tokom saslušanja žalio se na neke predstavnike bivše i sadašnje vlasti. Pričao je da su ga ti ljudi "prodali" - pišu Novosti.

Portal Analitika