Abiznis

Denkovič: Kriza u Ukrajini neće uticati na moje investicije u Crnoj Gori

denkovic
N
ajpoznatiji ukrajinski investitor u Crnoj Gori Roman Denkovič, koji je kupio bazene crvenog mulja i dio Prerade Kombinata aluminijuma, i planira da gradi hotel sa pet zvjezdica na obali mora u Bijeloj, kaže da kriza u Ukrajini neće uticati na njegove investicije u Crnoj Gori.

Denkovič: Kriza u Ukrajini neće uticati na moje investicije u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

"Situacija u Ukrajini je jako loša i neizvjesna. Mnogi poslovni ljudi u takvoj situaciji su oprezni i čekaju. Znam neke sunarodnike koji su imali ozbiljne investicione planove vezane za Crnu Goru, ali su od njih privremeno odustali i čekaće dok situacija ne bude jasnija“, kazao je za "Vijesti" Denkovič.

On je pobijedio na tenderu za djelove imovine KAP-a i Prerade za koje je ponudio 2,35 miliona eura. Planira da od crvenog mulja pravi građevinske blokove, kao i da otvori pogon za preradu aluminijuma.

Investirao bi 50 miliona eura, a u tim pogonima radilo bio oko 300 radnika. Stečajni upravnik je prihvatio njegovu ponudu, stečajni sudija još odlučuje, a procedura je usporena i zbog toga što se čeka izjašnjavanje Ustavnog suda o Zakonu o zaštiti državnih interesa koji predviđa da se imovina KAP-a može prodati samo u cjelosti.

 

Portal Analitika