Abiznis

Hypo banka u Crnoj Gori biće prodata naredne godine

hypo
H
ypo banke u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori biće prodate 2015. godine, kako je i planirano, s tim da postoji mogućnost da se proces prodaje zaključi i prije isteka ove godine, saopšteno je iz Hypo Alpe Adria banke Banja Luka.

Hypo banka u Crnoj Gori biće prodata naredne godine
Portal AnalitikaIzvor

"Guverner Narodne banke Austrije Ewald Nowotny i vicekancelar Austrije Michael Spindelegger, u ime vlasnika Hypo Alpe Adria grupacije, objavili su danas da je Republika Austrija odlučila osnovati preduzeće koje će spojiti dijelove Hypo Alpe Adrije, koji ne idu u prodaju i koji će se vremenom postepeno ugasiti", navedeno je u saopštenju.

Iz Hypo banke dodaju da su Nowotny i Spindelegger istovremeno u potpunosti još jednom odbacili sve navode i spekulacije o scenariju stečaja.

"Ovim je potvrđen model restrukturiranja Hypo Alpe Adria kojeg čine prodaja banaka u pet zemalja, koje su ključno tržište grupacije, te sa druge strane osnivanje posebne firme koja će se baviti dijelovima grupacije koji ne ulaze u proces prodaje", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da u vezi sa procesom prodaje Hypo banaka u jugoistočnoj Evropi postoji značajno interesovanje investitora, sa kojima se odvijaju intenzivni razgovori. (Klix.ba)

 

Portal Analitika