Društvo

Za ubistvo Gazdića 31 i po godina zatvora

153pljevlja_crna_gora
M
ilenko Golubović (24), Stefan Soković (18) i O. G. (16) osuđeni su na ukupno 31 i po godinu zatvora zbog ubistva Nemanje Gazdića iz Pljevalja.

Maloljetni J. O. oslobođen je optužbe, piše Pobjeda.Golubović je osuđen na 14 godina zatvora, Soković (18) na 13, O.G. na četiri godine i šest mjeseci.

Za ubistvo Gazdića 31 i po godina zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Presudu je izrekao sudija Šefkija Đešević u Višem sudu u Bijelom Polju. U obrazloženju presude se navodi da je dokazano da su trojica mladića počinili djelo koje im se stavlja na teret, i da je Gazdić smrtonosne povrede zadobio od udaraca a ne od pada, kako su to optuženi tvrdili u odbrani.

„Izvedenim dokazima utvrđeno je da je Gazdić zadobio najmanje dva udarca u glavu, koja su zadata tupim, teškim i jako zamahnutim mehaničkim oruđem, i da su ga, dok je ležao, najvjerovatnije tukla sva trojica mladića. Izvedenim dokazima, kao i iskazima svjedoka nije dokazano učešće maloljetnog J. O. u tuči, niti u ubistvu Gazdića“, dodao je sudija Đešević.

Nemanja Gazdić preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore 17. jula 2011. godine, dan pošto je teško povrijeđen u tuči koja se dogodila ispred noćnog kluba „Municipijum“ u Pljevljima.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika