Abiznis

Pejović: Očekujem da se za 15 dana završi posao oko prodaje KAP-a

153pejovic1
T
o što je stečajni upravnik prihvatio ponudu Uniproma na tenderu za prodaju Kombinata aluminijuma Podgorica KAP, ne znači da je to preduzeće prodato. Stečajni upravnik Veselin Perišić kazao je da je ponuda Uniproma uslovna, a na tim uslovima rade Vlada i Glavni grad. Vlasnik Uniproma Veselin Pejović očekuje da bi posao oko prodaje KAP-a mogao da se okonča za 15 dana.

Pejović: Očekujem da se za 15 dana završi posao oko prodaje KAP-a
Portal AnalitikaIzvor

"Dobio sam obavještenje od stečajnog upravnika da me je proglasio kupcem. Pretpostavljam da će doći do preuzimanja KAP-a kada se ispune uslovi za potpisivanje ugovora", kazao je Pejović za Televiziju Crne Gore.

Perišić je kazao da je izraz volje jedne strane to što je prihvatio ponudu Pejovića.

"Još uvijek ne znamo da li će ponuđač ostati pri konačnoj odluci, odnosno konačnoj ponudi, sve dok se ne ispune zahtjevi koji su navedeni u ponudi. Onog momenta kad ispunimo te zahtjeve, kupac će se i zjasniti da li ostaje i mi tog trenutka imamo kompletnu ponudu i može biti predmet razmatranja bilo koga pa i Parlamenta Crne Gore", kazao je Veselin Perišić.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivaokapić kazao je ranije da odluka stečajnog upravnika o prodaji KAP-a nije stigla u Skupštinu.

“Ne znam namjere stečajnog sudije, ali one su, za moje skromno poznavanje prava, za državnog tužioca”, rekao je Krivokapić.

On je objasnio da postoji opasnost od velike štete po državu Crnu Goru, pa zbog toga očekuje da tužilaštvo ispita namjere stečajnog upravnika.

Sa druge strane, Perišić tvrdi da je obavljajući dužnost stečajnog upravnika KAP-a stiktno primjenjivao zakon.

“Konačnost uslovne ponude zavisi od prethodnih uslova. Pokazana je dobra volja od strane Vlade I Glavnog grada da se ljudima koji bi bili investitori obezbijede uslovi da sjutra mogu uspješno da nastave sa radom i riješe problem KAP-a”, kazao je on.

Izvor: RTCG

Portal Analitika