Društvo

Mićunović uputio telegram saučešća porodici Nikolić

1403micunovic
P
ovodom smrti Božidara Nikolića, predsjednika Dukljanske akademije nauka i umjetnosti i profesora emeritusa Univerziteta Crne Gore, prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, uputio je telegram porodici Nikolić, Dukljanskoj akademiji nauka i umjetnosti i Univerizetu Crne Gore, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Mićunović uputio telegram saučešća porodici Nikolić
Portal AnalitikaIzvor

-Smrt predsjednika Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, Božidara Nikolića, uvaženog profesora i cijenjenog naučnika, veliki je gubitak za crnogorsku nauku, obrazovanje i kulturu, rekao je Mićunović

Nikolićev životni put, kako navodi ministar ovjenčala je i nepokolebljiva borba za crnogorsku nezavisnost i državnost. Borio se za dobrobit svoje države i svoga naroda-civilizovano, promišljeno, autoritetom, znanjem i kompetentnošću, iskreno i otvoreno.

-Za sobom je ostavio brojna djela na kojima će se temeljiti znanje generacija i naučni sistem Crne Gore. Svojim radom i zalaganjem, koji je svojstven samo posvećenim naučnicima i pedagozima, zaslužio je posebno mjesto u crnogorskom akademskom nasljeđu, kazao je Mićunović

-Njegovo životno iskustvo biće nam dragocjena pouka i amanet o tome kako se dostojno gradi, čuva i predstavlja crnogorski narod i država, zaključio je Mićunović.

 

 

Portal Analitika