Abiznis

ŽPCG: Zindovićeva plata dvije prosječne zarade, a ne 1.994 eura

1403zpcglogook
I
zvršni direktor Željezničkog prevoza Crne Gore Milojica Zindović demantovao je navode Centra za demokratsku tranziciju (CDT) da njegova plata iznosi 1.994 eura. Pozivajući se na zaključke Vlade usvojene krajem 2012. i odluke odbora direktora od 4. marta prošle godine, Zindović je u reagovanju naveo da njegova mjesečna zarada, kao i ostalim direktorima preduzeća u državnom vlasništvu, iznosi dvije prosječne crnogorske zarade u prethodnoj godini.

ŽPCG: Zindovićeva plata dvije prosječne zarade, a ne 1.994 eura
Portal AnalitikaIzvor

“Gospodin Dragan Koprivica, izvršni direktor CDT-a, saopštio je neistinitu informaciju o zaradi izvršnog direktora Željezničkog prevoza Crne Gore. ŽPCG je dostavio CDT-u dopis broj 1522 od 10.02.2014. godine u kojem se navodi da je na osnovu Zaključka Vlade Crne Gore broj 06-85/2 od 27.12.2012. godine i Odluke odbora direktora ŽPCG broj 2010/2 od 04.03.2013. godine izvršnom direktoru ovog društva utvrđena zarada u iznosu od dvije prosječne zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini, i to je zarada koju prima od marta 2013. godine do danas. CDT kao ozbiljna nevladina organizacija ne bi trebalo da se bavi manipulacijom javnosti, već da koristi dostavljene, zvanične i jedino validne podatke“, naglasio je Zindović u reagovanju.

Iz ŽPCG apeluju na medije da ubuduće prilikom objavljivanja informacija u vezi kompanije konsultuju upravu koja raspolaže zvaničnim podacima, “koji su javnog karaktera i dostupni za provjeru u svakom trenutku”.

Portal Analitika