Društvo

Savez slijepih nastavlja sa organizovanjem grupnih radionica

slijepi1403
S
avez slijepih Crne Gore nastalja sa organizovanjem grupnih psiholoških radionica a naredna je planirana za 28, mart.

Savez slijepih nastavlja sa organizovanjem grupnih radionica
Portal AnalitikaIzvor

- S obzirom na to da su nivo kvaliteta života, dostupnost usluga i servisa, kao i aktivnosti na ličnom osnaživanju i omogućavanju da se u punoj mjeri iskažu sve sposobnosti i potencijali našeg članstva,  grupne psihološke radionice i rad na podizanju stepena samopouzdanja je bitan segment našeg rada. Prva radionica u 2014. godini, sa temom „Samostalno življenje osoba oštećenog vida“, bila je 24. februara, druga 12. marta, sa temom „Strahovi“, a treća se planira za 28. mart, i tad će se govoriti o kontroli strahova i emocija uopšte.   Radionice vodi psihologica, Julijana Cicović-Maslovar, profesorica na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Učesnice i učesnici u petnaestočlanoj grupi, u okviru koje su obrađivane navedene teme, čine uglavnom mladje osobe, studenti i studentkinje, kao i zaposleni u Stručnoj službi SSCG – saopšteno je iz Saveza slijepih Crne Gore koje potpisuje izvršni direktor Goran Macanović.

S obzirom na to, kako se dalje navodi, da su ove radionice neka probna varijanta i jedan vid ispitivanja potreba i zainteresovanosti osoba oštećenog vida za lično osnaživanje, kroz grupne ili individualne psihoterapeutske razgovore, kao i to da se ta potreba ispostavila kao jedna od veoma bitnih za naše članstvo, Stručna služba Saveza će u plan projekata i programa koji se namjeravaju inicirati i pokrenuti u bliskoj budućnosti, svakako uvrstiti i psihološku podršku i postarati se za izvore finansiranja takvih aktivnosti.

Kroz ovaj vid medijskog obraćanja i informisanja šire zajednice o našim aktivnostima, želimo pozvati sve osobe oštećenog vida da nas posjete, otvoreno govore o svojim problemima i potrebama, kako bismo zajedno došli do novih aktivnosti koje korespondiraju sa realnošću i usmjerene su na prevazilaženje svakodnevnih poteškoća i prepreka.

Portal Analitika