Literatura

Produžen rok za konkurs "Vranac - Najbolja kratka priča"

1103vranac2014
R
ok za dostavljanje priča na 5. Međunarodni konkurs za nagrade Vranac - Najbolja kratka priča 2014. produžen je do 25. marta, saopšteno je iz Knjižare Karver.

Produžen rok za konkurs "Vranac - Najbolja kratka priča"
Portal AnalitikaIzvor

Podgorička knjižara, inicijator i glavni organizator festivala Odakle zovem, Podgorica 2014, uz već tradicionalnu podršku kompanije „13. jul – Plantaže“ raspisala je i ove godine književni konkurs čije su propozicije za učešće sljedeće:

1. Priča treba da budu napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku

2. Priča treba da budu ranije neobjavljena i ne duža od 20.000 karaktera

3. Priče se šalju isključivo u elektronskoj formi pod šifrom, preko posebnog portala Knjižare Karver – festivala Odakle zovem, gdje se nalazi pristup i uputstvo za slanje

4. Izbor najboljih priča po odluci žirija za dodjelu nagrada biće objavljen na internet stranicama www.karver.org i www.odaklezovem.com do 6. juna.

5. Prijavljivanjem za nagradu na konkursu, autori priča automatski ustupaju autorsko pravo Knjižari Karver (Sibila d.o.o. Podgorica, Crna Gora) da odabrane priče objavi.

6. Tema konkursa je slobodna

7. Svaki autor može poslati isključivo jednu priču. Autor koji pošalje više od jedne priče, biće diskvalifikovan nakon otvaranja šifara pri izboru za nagrade.

8. Rok za slanje priča je 15. mart 2014. godine

Sve detaljne informacije o konkursu, zainteresovani mogu dobiti i putem adrese elektronske pošte: karver@t-com.me.

Učesnici Konkursa takmiče se za tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču, koje će biti dodijeljene u vrijeme održavanja Šestog međunarodnog književnog festivala Odakle zovem, Podgorica 2014. koji Knjižara Karver organizuje u Podgorici od 6. do 11. juna ove godine.

Pokrovitelj konkursa i nagrada je proizvođač vrhunskih crnogorskih vina „13. jul – Plantaže“.

Portal Analitika