Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige za Bojanu i Esmeru

1003novaknjiga
P
ortal Analitika
i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su Bojanu Laković i Esmeru Tahiragić sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige za Bojanu i Esmeru
Portal AnalitikaIzvor

Čitateljke su postale dobitnice knjige „Raskršča“, odnosno „Crna umetnost“, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1003crnaumetnostBećir Vuković: Crna umetnost - Ovom zbirkom odabranih pjesama i proznih tekstova, Bećir Vuković je želio da kroz prozni i poetski rad prikaže slike crne umjetnosti i slike nečitača. Njegova poezija je odraz sveopšteg poremećaja društva, ugroženosti čovjeka na planeti, poremećaja klime, gladi, bolesti, kao i užasom u sve praznijim ljudskim dušama.

On govori da je čovjek izgubio vjeru, mogućnost spasenja, pa čak i samu umjetnost. U ovom vremenu haosa, sve postaje ništa, ljudi su izgubili prave vrijednosti i nastupilo je rasulo i beznađe. Međutim, iako je Vukovićeva poezija puna jeda i razočarenja, on ipak ostavlja tračak nade i vjere da će umjetnost, makar žalostiva i crna ipak pronaći tračak svjetlosti u ljudskim dušama i oplemeniti čovjekov duh.

1003raskrsceVilijam Pol Jang: Raskršća - Jangov roman svojevremeno je najavljivan kao djelo koje će vam „slomiti srce, ali i obnoviti ljubav i nadu i potvrditi neizgovorenu vjeru u sebe, druge, svijet i Boga“. To je priča o dubokom preobražaju muškarca uhvaćenog u mrežu patnje koju je sam stvorio, negdje između neba i zemlje. Američki izdavač „FaithWords“ objavio je u prvom tiražu od milion primjeraka. Do sada je širom svijeta prodata u više od 18 miliona primjeraka.

Iako je cijena pobjede bila visoka, egoista Entoni Spenser je ponosan što je ostvario poslovni uspjeh i što se nalazi na vrhuncu svoje moći. Izliv krvi u mozak ostavlja Tonija u komi. Budi se u nadrealnom svijetu koji podsjeća na njegov zemaljski život, lijep i korumpiran. U tom svijetu, Toni vodi životopisne razgovore s ljudima za koje vjeruje da su dio njegove podsvijesti. On prati njihova uputstva u nadi da će ga ona povesti do autentičnosti i možda, iskupljenja. Ova avantura ga upliće u duboke veze sa drugim ljudima, gdje je u stanju da vidi svijet njihovim očima i proživljava njihova iskustva. Hoće li ovi neočekivani događaji dovesti do toga da Toni preispita svoj život i shvati da je izgradio kulu od karata na otrovnim temeljima slomljenog srca? Hoće li imati hrabrosti da donese važnu odluku koja može da raščini tešku nepravdu koju je napravio prije nego što je pao u komu?

Odgovore morate potražiti u knjizi koju ćete, ako je jednom pričitate, poželjeti da imate uz sebe na svakom novom raskršću svoga života.

Portal Analitika