Zanimljivosti

Feliks Baumgartner u novom poduhvatu

1003feliks
N
eustrašivi Feliks Baumgartner, koji je postigao svjetsku slavu nakon rekordnog skoka sa ivice svemira nije čovjek koji dugo miruje, a sljedeći izazov koji je sebi zacrtao je učešće na "24 časa Nirburgringa" trci izdržljivosti u kojoj će voziti "audi R8".

Feliks Baumgartner u novom poduhvatu
Portal AnalitikaIzvor

Maksimalna brzina "audija R8" u kome će Feliks voziti trku je prava sitnica u odnosu na 1.173km/h koliko je dostigao australijanac tokom "skoka sa ivice svemira" 2012. godine, ali nema sumnje da će ovo biti potpuno novo iskustvo za avanturistu koji još uvijek nema ni trkačku dozvolu.

Baumgartner tek ulazi u svijet automobilskih trka, pa mu predstoji puno priprema pred trku koja je zakazana za jun.

Ako se pitate kako je Baumgartner uspio da uđe u Audijev vozački tim bez ikakvog iskustva, riječ je o "Audi Race Experience" programu koji omogućava svakome (sa dovoljno sredstava) da kupi mjesto u ekipi. Naravno, obavezne su kvalifikacije, koje počinju početkom aprila, a ako Feliks obezbijedi učešće na trci, učestvovaće na završnom događaju 21. juna.

Pored novajlije, za Audi će ove godine voziti profesionalci Frank Biela (pet titula "Le Mana"), Marko Verner (tri titule "Le Mana") i Pijer Kafer.

Najnovija verzija "audi R8 LMS" trkačkog automobila raspolaže sa 562KS, šestostepenim sekvencijalnim mjenjačem i pogonom na zadnje točkove uz težinu od samo 1,250 kilograma.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika