Društvo

Zaposli.me do sada ima preko 2.500 korisnika

1003zaposliok
N
ovi portal za zapošljavanje Zaposli.me poslije nepunih mjesec od kada je pokrenut broji preko 2.500 registrovanih korisnika, preko 20 ljudi je već zaposleno, a više od 100 aktivnih poslova je u ponudi, kazao je za Portal Analitika jedan od tvoraca ideje Zaposli.me Anton Jurovicki.

Zaposli.me do sada ima preko 2.500 korisnika
Portal AnalitikaIzvor

Jurovicki navodi da sajt predstavlja evoluciju ojekta MontePass koji su pokrenuli njegov kolega Danilo Popović i on tokom studija na Univerzitetu Donja Gorica, i putem koga je zaposleno više od 100 ljudi.

1003antonidanilo„Zaposli.me posluje nepunih mjesec i već ima preko 20 zaposlenih, više od 100 aktivnih poslova je u ponudi gdje će uskoro naši kandidati, nakon što poslodavci izaberu najbolje, dobiti posao“, ističe sagovornik Portala Analitika i dodaje da portal ima preko 2.500 registrovanih korisnika ne uključujuci MontePass kandidate kojih ima oko 5.000.

Jurovicki objašnjava da portal posluje sa kompanijama te da kandidati ne plaćaju ništa i od njih se ne uzima provizija.

„Kandidati se registruju i  kreiraju, vrlo jednostavnu biografiju u kojoj navode osnovne karakteristike po kojima ih potom mogu pretraživati kompaniije. Osim biografije koja je sastavnio dio sajta i profila koje kandidati imaju unutar samog veb sajta, oni mogu slati svoje biografije ili u drugim željenim formatima“, kaže sagovornik Portala Analitika i dodaje da postoji mogućnost kreiranja i video biografije.

Kako navodi jedan od tvoraca ideje kandidati ubrzo nakon isteka roka za prijavljivanje za posao mogu da saznaju da li su primljeni ili ne.

„Sami poslodavac preko svog naloga može da  odabere samo izabrane kandidate a ostali dobijaju e-mail da nisu primljeni“, objašnjava Jurovicki.

Ono što razlikuje ovaj portal od drugih sličnih portala za zapošljavanje jeste pretraga baze i označavanje kandidata, komunikacija sa njiima kao i mogućnost postavljanja upitnika.

„Preko Zaposli.me kompanije imaju svoj sistem za ljudske resurse koji im olašava proces selekcije kandidata. Kao dodatno važan faktor jesu i usluge headhuntinga, outsorcinga i regrutacije preko kompanije Trenkwalder koja je generalni partner portala“,ističe sagovornik Portala Analitika.

On dodaje da je sami domen, koji je sinonim za zapošljavanje, plod saradnje sa kompanijom Domen, registratorom popularne .ME ekstenzije gdje su kroz svoj razvojni program omogućili aktivaciju domena Zaposli.me.

K.Ć.

Portal Analitika