Društvo

BAR: Počela obnova „Šumica“

1003bar1
N
VO “Info sport CG” Bar, uz učešće građana Bara iz mjesnih zajednica Šušanj i Topolica, JP Komunalne djelatnosti, izviđača iz odreda “24. novembar”, aktivista nevladinih organizacija, sportista, učenika srednjih škola iz Bara i vatrogasaca, počela je sa realizacijom projekta “EKO plan priobalnog pojasa Topolica – Šušanj”.

BAR: Počela obnova „Šumica“
Portal AnalitikaIzvor

Prioritet u akciji dat je hitnoj obnovi jednog od omiljenih barskih sportskih poligona - rekreativnom parku „Oaza“ („Šumica“) u Šušanju.

1003bar2Akcija je počela markiranjem trim-staze 6. marta, uz učešće IO “24. novembar”, a za vikend je specijalizovana ekipa JP Komunalne djalatnosti obavila sječu osušenih borova i orezala ih, kako bi se njima oivičila trim staza, koja će se nasuti pijeskom i piljevinom. Potom je pokupljeno suvo granje od polomljenih borova, i uz asistenciju vatrogasne jedinice spaljeno. Drugi korak akcije slijedi u subotu 15. marta. Planira se nasipanje i zaravnjivanje jaruga na trasi trim-staze, uklanjanje borova osušenih korijena, raskrčivanje ostataka korijena polomljenih borova, i kopanje osnove za sadnju novih na ogoljelom prostoru.

Ž.MILOVIĆ

1003bar4

1003bar3

Portal Analitika