Društvo

Uhapšen Cetinjanin zbog sumnje da je počinio sedam krađa

hapsok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, 06. marta 2014. godine, lišili slobode Z.V. (28) iz Cetinja, zbog osnovane sumnje, da je počinio sedam krivičnih djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju na štetu više pravnih lica u Cetinju.

Uhapšen Cetinjanin zbog sumnje da je počinio sedam krađa
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se, da je Z.V. u noći između 17. i 18. februara 2014. godine, počinio krivično djelo teška krađa u dječijem butiku „Poletarac“, lociranom u Njegoševoj ulici, na način što je obio prozor na pomenutom objektu i iz unutrašnjosti otuđio novac u iznosu od 200 eura, kao i ključ od vrata objekta koja je otključao da bi izašao van, nakon čega se udaljio sa lica mjesta, saopšteno je iz Uprave policije.

Z.V. je, kako se sumnja, prethodno u noći između 16. i 17. februara 2014. godine, počinio krivično djelo teška krađa u objektu „Bracanović Agrocet“ lociranom u Bajovoj ulici, na način što je preko krova, oštećujući isti, dospio na tavan objekta, a potom skinuo poklopac na tavanu i sišao u unutrašnjost odakle je iz registar kase otuđio novac u iznosu od 100 eura. On je, sumnja se, prilikom i vršenja pomenutog krivičnog djela oštetio i sistem video –nadzora u pomenutom objektu.

Sumnja se, da je Z.V, 16. februara 2014. godine, počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju, u ugostiteljskom objektu „Scottish pub“ lociranom u ulici Njegoševoj, obivši prozor magacinskog prostora pomenutog objekta, nakon čega je upotrebom podesnog sredstva probio zid magacinskog prostora i ušao u prostor za goste, ali je primjetivši prisustvo radnice u objektu, pobjegao iz istog.

Z.V. je, kako se sumnja, u noći između 11. i 12. februara 2014. godine, počinio i tešku krađu na štetu sportske kladionice „Champions“, locirane u Bajovoj ulici, kojom prilikom je iz unutrašnjosti kladionice otuđio novac u iznosu od 100 eura.

Tokom februara 2014. godine Z.V. je, kako se sumnja, počinio još dvije teške krađe i to na štetu prodajnog objekta „Luna“ lociranog takođe u Bajovoj ulici, odakle je otuđio 210 eura i resiver video nadzora i na štetu prodajnog objekta „Stel –M“ lociranog u Bulevaru Crnogorskih junaka, odakle je otuđio novac u iznosu od 50 eura.

Prethodno u januaru 2014. godine, Z.V. je, sumnja se, počinio dva krivična djela teška krađa na štetu ugostiteljskog objekta “Obeliks“ u ulici Njegoševoj, odakle je otuđio novac i električnu bušilicu i na štetu takođe ugostiteljskog objekta „Duga“ u istoj ulici, iz kojeg je otuđio novac u iznosu od oko 350 eura i izvjesnu količinu alkoholnog pića.

Policijski službenici su intenzivnim mjerama i radnjama uspjeli da lociraju Z.V. u Podgorici gdje je i lišen slobode.

Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen oštećenim vlasnicima.

Nakon lišenja slobode Z.V. je, u zakonskom roku, uz izvještaj kao dopunu prethodno podnijetih krivičnih prijava, predat nadležnom državnom tužiocu koji mu je Rješenjem odredio zadržavanje.

 

Portal Analitika