Društvo

Podgorica: Djevojčicu izujedao pas

okstafordpr
P
etogodišnja djevojčica juče je izašla iz podgoričke bolnice nakon što je prije četiri dana izujedao komšijin pas.

Podgorica: Djevojčicu izujedao pas
Portal AnalitikaIzvor

Otac djevojčice L.V., kako su objavili danas Vijesti i Dan, je najavio da će tužiti Vladimira Kneževića, čiji pas je napao njegovu kćerku u Zagoriču. On tvrdi da dijete ima rane od ujeda po cijelim leđima.

Iz Kliničkog centra Vijestima je nezvanično potvrđeno da se u dječjoj bolnici liječila djevojčica od posljedica ujeda psa.

L.V. tvrdi da se njegova kćerka igrala sa djecom na livadi iza novih zgrada u Ulici 9. Crnogorske brigade, kada ju je napao staford.

On je kazao da nije prvi put da Kneževićevi psi napadnu nekoga na toj livadi.

“Taj čovjek (Knežević) bez nadzora i odgovornosti drži neku paščad, ne znam u koje svrhe... Svezao ih je i otišao, iako se djeca iz komšiluka tu stalno igraju. Pas je napao moje dijete, ujedao je... Spasila je komšinica, a potom sam kćerku odveo u bolnicu”, kazao je L.V. juče Vijestima.

Knežević, pak, tvrdi da je spasio djevojčicu i da je pas napao dok je čistio bokseve.

“Čuo sam graju na livadi i vidio da pas vuče djevojčicu za majicu. Odmah sam je odvojio od psa i nije bila povrijeđena. Tu se djeca često igraju, ali ih uvijek upozorim kada izvodim pse, što sam učinio i ovoga puta. Psi su mirni, a ovog koji je napao vjerovatno su djeca isprovocirala...”, kazao je Knežević.

On je istakao da se izvinio roditeljima povrijeđene djevojčice, ali L.V. tvrdi da to nije tačno.

Knežević tvrdi da su komšije iskonstruisale događaj, jer su prijatelji njegove bivše supruge i da psi ranije nikoga nijesu napali: “Samo su iskoristili ovu priliku da me diskredituju i srozaju mi ugled ”.

Komšije i njegova bivša supruga Z.P. tvrde, međutim, da su psi napadali i ranije i “klali” se međusobno. Z.P. je kazala Vijestima da je zbog “opasnih ” pasa pisala nadležnim u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i Ombdusmanu, ali da niko nije reagovao.

 

 

Portal Analitika