Društvo

Tržišna inspekcija pojačala nadzor prometa duvanskih proizvoda

duvan
T
ržišna inspekcija od danas počinje sa intenzivnim nadzorom nad tržištem duvankih proizvoda u saradnji sa pripadnicima Uprave policije, imajući u vidu da je Radni tim za suzbijanje sive ekonomije donio odluku da se izvrše pojačane kontrole u ovoj oblasti, saopšpteno je Portalu Analitika iz Uprave za inspekcijske poslove.
Tržišna inspekcija pojačala nadzor prometa duvanskih proizvoda
Portal AnalitikaIzvor


Inače, nadzor nad prometom duvanskih proizvoda u 2013. godini vršen je kontinuirano, kako u okviru redovnog nadzora, tako i po inicijativama građana. U navedenom periodu izvršeno je po osnovu kontrole duvanskih proizvoda ukupno 1.789 kontrola, doneseno 150 rješenja o otklanjanju nepravilnosti, 47 rješenja o oduzimanju cigareta, izdato 146 prekršajnih naloga u iznosu od 30.230,00 eura.



Shodno odredbama Zakona o unutrašnjoj trgovini i Zakona o duvanu, zbog neposjedovanja dokaza o porijeklu, oduzete su cigarete u 41 slučaj (3.152 paklica u vrijednosti od 4.325,40 €), rezani duvan u 6 slučajeva (207,65 kg u vrijednosti od 1.883,20 € ), dok je u 20 slučajeva roba je oduzeta od NN lica.



U cilju suzbijanja nelegalnog prometa duvanskih proizvoda Tržišna inspekcija u saradnji sa Upravom policije narednih dana vršiće najavljeni pojačani nadzor u ovoj oblasti, kako bi se smanjila mogućnost odlivanja sredstava na sivu ekonomiju.

Portal Analitika