Društvo

Takmičenje za najljepše pismo 2014

0603plakat
P
ošta Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, i ove godine organizuje Takmičenje za najljepše pismo. Ovogodišnja tema Takmičenja je Napiši pismo i opiši kako muzika može dodirnuti naše živote“.

Takmičenje za najljepše pismo 2014
Portal AnalitikaIzvor

-Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola, djeca do 15 godina. Takmičenje će biti završeno 31. marta 2014. godine, do kada sve osnovne škole u Crnoj Gori Pošti treba da dostave po tri najbolja rada iz škole, na adresu pošte, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Najbolje radove iz svih škola pregledaće stručna Komisija imenovana od Ministarstva prosvjete. Komisija će odabrati četiri najbolja rada na nacionalnom nivou i izdvojiti još šest naročito uspjelih radova koji će dobiti posebnu Pohvalu. Najbolje pismo na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje Svjetskom poštanskom savezu na Međunarodno takmičenje za najljepše pismo.

-Pošta Crne Gore obezbijedila je nagrade za autore najboljih radova, te će prvonagrađeni dobiti lap top računar, drugonagrađeni tablet računar, autor pisma koji osvoji treće mjesto dobiće mobilni telefon. Tradicionalno, Pošta uručuje i posebnu, četvrtu nagradu – biciklo, rekli su u saopštenju.

Nacionalno Takmičenje za najljepše pismo segment je Međunarodnog takmičenja koje već 43 godine realizuje Svjetski poštanski savez. Svake godine za najljepše pismo takmiče se milioni djece iz cijelog svijeta. Takmičenjem za najljepše pismo nastoji se promovisati pisana komunikacija i približiti važnost uloge poštanskih usluga u današnjem društvu.

 

Portal Analitika