Kultura

Performans "Iznad" Daliborke Kordić-Bajrović u kotorskom Starom gradu

0603beyond
D
aliborka Kordić – Bajrović
prirediće danas multimedijalnu prezentaciju pod nazivom „Iznad“, u konobi „Atrium“ kotorskog Starog grada, sa početkom u 19 sati.

Performans "Iznad" Daliborke Kordić-Bajrović u kotorskom Starom gradu
Portal AnalitikaIzvor

U najavi za ovaj događaj, Kotor TV navodi da će akademska slikarka iz Kotora izvesti performans, čiji je osnov slika, ali ga čine i kostimografija, scenografija, pokret, ukomponovani u jedinstveno umjetničko djelo.

- Novosti na koje nismo navikli u dosadašnjim Daliborkinim multimedijalnim projektima su prostor, koji nije galerijski, već konoba, kao i gosti učesnici ovog projekta: Dragan Tešanović, vajar iz Herceg Novog sa svojim skulpturama i instalacijama u metalu, kao i poznati portugalski pjesnik Luis Pirez Dos Rejs, koji će biti prisutan samo svojim glasom i poezijom koju je posvetio Daliborkinim slikama – dodaje Kotor TV.

Prema ovom performansu, poznati crnogorski reditelj Branko Baletić napraviće dokumentarni film.

Daliborka Kordić - Bajrović rođena je 1972. godine u Kotoru. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Imala je petnaestak samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a učestvovala je na brojnim prestižnim kolektivnim izložbama. Od 2007. godine likovnoj publici se predstavlja multimedijalnim projektima.

Foto: kotor.tv

Portal Analitika