Abiznis

MIPA i HITA organizovale biznis forum u Budimpešti

0503mipa
A
gencija Crne Gore za promociju stranih investicija je u saradnji sa Agencijom za investicije i trgovinu Mađarske organizovala biznis forum u Budimpešti. Na konferenciji je crnogorsko stanovište u pogledu ekonomske budućnosti Mediteranske regije predstavio v.d. direktora Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija Miloš Jovanović.

MIPA i HITA organizovale biznis forum u Budimpešti
Portal AnalitikaIzvor

U sklopu biznis foruma održani su i bilateralni sastanci sa deset kompanija. Kompanije su iz oblasti vazdušnog saobraćaja (Wizz Air), finansija ( OTP bank), telekomunikacija ( Mađarski t-com), inžinjeringa i građevine ( fazakas), vodoprivrede (budapest waterworks) , elektronike (Globomax), željeznice ( Mav zrt) i građevinarstva (mega logistic).

Crna Gora je prepoznata kao zemlja sa povoljnim investicionim ambijentom i kao lider po broju registovanih stranih kompanija u regionu. Sektori i projekti koji mogu biti generator ekonomskog razvoja Crne Gore veoma su privlačni investitorima iz Mađarske i naša su očekivanja da će dosadašnji napori koji smo usmjerili na ovo tržište dati rezultate.

“Predstavnici kompanija su najavili dolazak i mi se nadamo da će te firme sagledati mogućnost ulaska na crnogorsko tržište i započeti širenje svog biznisa u region upravo iz Crne Gore. Mi ćemo i dalje nastaviti da informišemo potencijalne investitore o šansama za investicije i biznis koje se ukazuju,” zaključio je Jovanović.

Portal Analitika