Društvo

BURIĆ: Vasove vode ispunjavaju kriterijume, ali uz uslove

0503buric
P
redsjednik Međunarodnog ekspertskog tima za izradu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za projekat deponije Vasove vode prof. dr Mihailo Burić, kazao je da ta beranska deponija zadovoljava sve uslove da bude stalna i privremena deponija, ali uz određene uslove.

BURIĆ: Vasove vode ispunjavaju kriterijume, ali uz uslove
Portal AnalitikaIzvor

- Prema nalazu Međunarodnog ekspertskog tima, na čijem čelu sam bio i prema Elaboratu procjene uticaja zaživotnu sredinu, lokacija Vasove vode ispunjava kriterijume da može biti privremena i stalna deponija ali uz izradu odgovarajuće tehničke i planske dokumentacije, kazao je Portalu Analitika Burić.

Burić je komentarišući najavljeno povlačenje Elaborata od strane Agencije za zaštitu životne sredine kazao da je u pitanju forma koja nema veze sa suštinom.

- Aktuelni projekat nije predviđao sanaciju postojećeg otpada, pa je Agencija i Opština Berane naložila povlačenje Elaborata procjene, naveo je Burić.

Podsjetimo, Aleksandar Perović direktor ekološkog pokreta “OZON” i član Komisije za ocjenu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za projekat sanacije kazao je prije dva dana da je dobio obavjestenje da je nosilac projekta Opstina Berane povukla iz dalje procedure taj dokument.

Portal Analitika