Društvo

UPCG načelno podržala Opšti kolektivni ugovor

0403radulovic
U
pravni odbor Unije poslodavaca Crne Gore, koji je danas konstituisan, u načelu je podržao potpisivanje Opšteg kolektivnog ugovora, ali kako je kazala generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović, ipak će tražiti od socijalnih partnera korekcije pojedinih odredbi.

UPCG načelno podržala Opšti kolektivni ugovor
Portal AnalitikaIzvor

"Zbog proteka vremena i onog što je praksa pokazala u međuvremenu smatramo da je potrebno da se preispitaju određene odredbe i da ih ukoliko je to moguće usaglasimo. Već smo obavili preliminarne sastanke sa predstavnicima sindikata, tako da ćemo nadam se u narednim danima, imati makar jedan sastanak sa obje centrale da vidimo šta se može uraditi sa tim odredbama", kazala je Radulović, prenosi radio Antena M.

Radulović takođe naglašava da je saglasnost data uslovno te da će se tražiti oročavanje važenja OKU.

"U verziji koja je danas bila na stolu i na koju je prije godinu i po data saglasnost stoji da se on zaključuje na neodređeno. Zaključak Upravnog odbora je da se on mora oročiti na godinu i po i da se od socijalnih partnera paralelno sa tim traži formiranje Radne grupe za izmjene Zakona o radu, jer je praksa pokazala da mnoge njegove odredbe nijesu održive", poručila je Radulović na konferenciji za novinare.

Izvor: antenam.net; foto: otto-brenner-stiftung.de

Portal Analitika