Društvo

Crnogorski i hrvatski vojnici ispraćeni u Avganistan

0403vojnici
P
ripadnici 9. crnogorskog i 23. hrvatskog kontingenta danas su svečano ispraćeni u mirovnu misiju ISAF u Avganistanu.

Crnogorski i hrvatski vojnici ispraćeni u Avganistan
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore saopštenoje da je u kasarni "Pukovnik Marko Živković" na aerodromu Pleso kod Zagreba, danas upriličen svečani ispraćaj 23. HRVCON hrvatskog i 9. crnogorskog kontingenta u mirovnu misiju u Avganistanu.

Na svečanom ispraćaju pripadnicima Oružanih snaga Hrvatske i Vojske Crne Gore obratio se načelnik Generalštaba general Drago Lovrić.

“Svim pripadnicima kontingenta poželio je puno uspjeha u izvršavanju zadataka i dodao da od svih pripadnika očekuje da i dalje pokazuju odgovornost, profesionalnost i da nastave da pružaju pomoć avganistanskom narodu”, kaže se u saopštenju.

Komandant 23. HRVCON pukovnik Mijo Validžić rekao je da pripadnici odlaze u misiju u kojoj su njihovi prethodnici dosad bili prepoznati po profesionalnosti i uspješnom izvršavanju zadataka u multinacionalnom okruženju, navodeći da se isto očekuje i od ovog kontingenta.

“U ime Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore ispraćaju su prisustvovali pukovnik Jovica Kaluđerović i potpukovnik Svetozar Brajković”, dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika