Društvo

Barani uhapšeni zbog razbojništva

0403bar
B
arska policija uhapsila je sugrađane M.B. (27) i J.P. (38), zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Barani uhapšeni zbog razbojništva
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave policije saopšteno je da se M.B. sumnjiči i za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

M.B. je, kako se sumnja, u ponedjeljak oko 19 sati i 30 minuta, po dogovoru sa J.P, ušao maskiran i naoružan pištoljem u objekat poslovnice M-tel u Bulevaru Dinastije Petrovića u Baru.

» Potom je, uz prijetnje, od klijenta P.M. koji se nalazio u poslovnici, otuđio torbu sa sto EUR. Nakon toga M.B. je prijetio radnicama i otuđio 1.425 eura. Potom je napustio lice mjesta i bježeći ispalio hitac u vazduh«, kazali su iz policije.

Kako se navodi, policijski službenici su odmah po saznanju za događaj efikasnom potragom identifikovali i pronašli M.B, koji je pokušao bjekstvo, ali su ga policajci sustigli i uhapsili.

Tom prilikom kod njega je pronađeno 675 eura, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela razbojništvo.

»Sprovodeći kriminalističku obradu policijski službenici su došli do sumnje da je M.B. do poslovnice M-tel dovezao J.P, vozilom marke „Ford“ barskih registarskih oznaka i donio mu garderobu i pištolj, koje mu je M.B. kasnije vratio«, dodaje se u saopštenju.

Policija je uhapsila J.P. i kod njega pronašla i oduzela 765 eura i pištolj „Titan“ sa pet metaka, dok je u njegovom vozilu pronađena garderoba koju je M.B, sumnja se, koristio prilikom izvršenja razbojništva.

Pronađeno oružje i garderoba biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

»O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Baru, kojem su u ponedjeljak veče, uz poseban izvještaj, predati M.B. i J.P, nakon čega im je određeno zadržavanje«, saopšteno je iz policije.

Foto: hrvaticg.com

Portal Analitika