Društvo

Podgorica dodjeljuje 50 stanova svojim službenicima i namještenicima

0403podgorica
S
kupština Glavnog grada na sjednici održanoj 25. februara 2014. godine, donijela je Odluku o rješavanju stambenih potreba lokalnih službenika i namještenika organa uprave Glavnog grada Podgorice, stoji u saopštenju PG Biroa.

Podgorica dodjeljuje 50 stanova svojim službenicima i namještenicima
Portal AnalitikaIzvor

Oglas o raspodjeli stanova će biti rapisan odmah nakon što u Službenom listu Crne Gore stupi na snagu Odluka o rješavanju stambenih potreba lokalnih službenika i namještenika organa uprave Glavnog grada Podgorice.

Kako stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika oglasom će se za potrebe lokalnih službenika i namještenika, a prema Planu rješavanja stambenih potreba, vršiti raspodjela 50 stanova i to 30 stanova koji su završeni i spremni za useljenje, a za 20 stanova rok za završetak radova je kraj 2014. godine.

„Razlozi koji su opredijelili da se pristupi izradi nove Odluke su  izmjene i dopune Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada, koji je stupio na snagu početkom ove godine, a kojim je dato ovlašćenje nadležnom organu jedinice lokalne samouprave da svojim propisom utvrdi postupak, način i kriterijume za rješavanje stambenih potreba lica čiji je rad od interesa za jedinicu lokalne samuprave. Nadalje, razlozi koji su uticali da se pristupi izradi ove odluke su i to što je na Pravilnik kojim su bila uređena ova pitanja, podnijeta  inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti, kao i to  da   se neka pitanja urede na još kvalitetniji način“, stoji u saopštenju PG Biroa.

Foto: hr.wikipedia.org

Portal Analitika