Društvo

Uhapšen Baranin zbog sumnje da je švercovao skank

haps
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Grupa za suzbijanje droge Podgorica i službenici Grupe za kontrolu i bezbjednost na željeznici su, 28. februara 2014. godine, Višem državnom tužilaštvu u Podgorici procesuirali D.M. (23) nastanjenog u Baru, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen Baranin zbog sumnje da je švercovao skank
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Grupe za kontrolu i bezbjednost na željeznici su, 28. februara 2014. godine, u Podgorici, u vozu koji saobraća na relaciji Nikšić –Bar, kontrolisali D.M.

Prilikom kontrole policijski službenici su kod D.M, ispod pazuha, pronašli sakrivenu pvc kesu koja je sadržala oko 100 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

Pronađena materija je oduzeta, kao i dva mobilna telefona koje je D.M. imao kod sebe.

Službenici Grupe za kontrolu i bezbjednost na željeznici su o pronalasku pomenute materije obavijestili službenike Grupe za suzbijanje droge Podgorica kojima su predali D.M. i pronađene predmete.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

D.M. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je D.M. namjeravao da pomenutu materiju stavi u dalji promet na području Bara tzv. „uličnu prodaju“. Međutim njegov pokušaj je osujećen efikasnom reakcijom policijskih službenika.

Nakon lišenja slobode D.M. je, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika