Društvo

MLJMP: Osuđujemo napad na LGBT populaciju

0303yastav
Lj
udska prava i slobode zaštićena su Ustavom Crne Gore kao najvišim pravnim aktom jedne države. Nijedan građanin ne smije biti suočen sa mržnjom niti nasiljem po bilo kom osnovu ukoliko želimo da naše društvo poštuje moralna načela, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava, povodom napada na pripadnike LGBT populacije, koji se dogodio tokom vikenda u Podgorici.

MLJMP: Osuđujemo napad na LGBT populaciju
Portal AnalitikaIzvor

-Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje napad svake vrste koji ugrožava ljudska prava i slobode na bilo koji način, svako neprimjereno ponašanje, pogotovu ono koje u sebi nosi elemente nasilja. Uvažavajući činjenicu da su počinioci ovog nemilog događaja ,zahvaljujući brzoj intervenciji policije uhvaćeni na licu mjesta, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje sve pohvale Upravi policije i poziva ostale državne organe da pruže jednako brzu i efikasnu zaštitu svakom građaninu/ki našeg društva, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo poziva sve građane na mir i toleranciju i poštovanje različitosti, čime pokazujemo da kao društvo radimo na poštovanju i unaprijeđenju ljudskih prava i sloboda u našoj zajednici.

Portal Analitika