Abiznis

Montenegro Biznis Alijansa i Američka privredna komora o radnom zakonodavstvu

28mba
P
redstavnici Montenegro Biznis Alijanse i Američke Privredne Komore u Crnoj Gori razgovarali su danas o radnom zakonodavstvu. Predstavnici Američke privredne komore predstavili su pozicioni dokument Komiteta za radne odnose u kojem su dali predloge za izmjenu radnog zakonodavstva.

Montenegro Biznis Alijansa i Američka privredna komora o radnom zakonodavstvu
Portal AnalitikaIzvor


Predstavnici MBA su iznijeli svoje predloge koji su u velikoj mjeri saglasni sa predlozima iz pomenutog dokumenta. Na taj način stvoren je prostor za nastavak saradnje, navodi se u saopštenju MBA.



Predlozi Montenegro biznis alijanse su se odnosili na restrikciju dokumentacije koja reguliše radno zakonodavstvo. U tom smislu su istakli da bi bilo najpraktičnije da se ova materija definiše kroz Zakon o radu i Ugovor o radu koji sklapaju poslodavac i  zaposleni. Takođe su iznijeli stav da je manje važna dužina roka nakon koga se dobija rješenje o radu na neodređeno vrijeme, od rešavanja pitanja lakšeg otpuštanja onih koji nijesu spremni da odgovorno obavljaju svoje radne zadatke. MBA kao biznis asocijacija koja zastupa interese poslodavaca, kao što razna sindikalna udruženja zastupaju interese radnika, smatra da je upravo ovo veoma važno pitanje od koga u značajnoj mjeri zavisi uspješnost poslovanja svake firme.



I jedna I druga strana su istakle da u narednom periodu treba intenzivirati saradnju, kaže se u saopštenju

dostavljenom

Portalu Analitika.
Portal Analitika