Abiznis

Rajaner: Avio-karta do SAD koštaće 10 eura

rajan
M
ajkl O’Liri, izvršni direktor niskotarifne avio-kompanije Rajaner (Ryanair), najavio je sredinom sedmice da će njegova kompanija uvesti letove do SAD, za koje će cijena karte biti već od deset eura.

Rajaner: Avio-karta do SAD koštaće 10 eura
Portal AnalitikaIzvor

Rajaner će za početak letjeti iz Evrope do Njujorka i Bostona, najavio je O’Liri na godišnjoj konferenciji irskih hotelijera održanoj 25. februara, prenosi "Dejli telegraf". Najjeftinija karta do SAD koštaće deset eura, dok će karta za let do Evrope biti još jeftinija – koštaće svega 7,30 eura. Još nije poznato iz kojih će evropskih gradova Rajanerovi putnici letjeti u SAD.

“Naravno da neće cijene karata za sva mjesta biti deset eura”, objasnio je O’Liri, “i sasvim je sigurno da će biti znatno više sjedišta u biznis i premijum klasi.”

On je dodao da statistike kojima raspolaže kompanija Rajaner pokazuju da bi 15 posto putnika pristalo da plati jeftiniju kartu pod uslovom da plaća za sve ostale dodatke i servise na letu. Upravo će na tom polju Rajaner pokušati da zaradi više novca, a ne na cijeni karata.

“Mi možemo da zarađujemo čak i od prodaje karata po cijeni od jedan euro na evropskim letovima”, izjavio je O’Liri. (B92)

 

Portal Analitika