Društvo

Softić ugrožen, dobio obezbjeđenje

tufko
N
ovinaru Tufiku Softić dodijeljeno je obezbjeđenje, nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost procijenila da je ugrožen.

Softić ugrožen, dobio obezbjeđenje
Portal AnalitikaIzvor

Takvu procjenu ANB je napravio nakon što je Komisija za praćenje istraga nerješenih slučajeva napada na novinare i ubistva zatražila od ministra policije Raška Konjevića da se Softiću novinaru "Vijesti" i "Monitora" omogući policijsko obezbjeđenje i maksimalna zaštita za njega i čitavu porodicu, zbog sumnje da mu je bezbjednost dodatno ugrožena.

Potvrdu da je Softić dobio lično obezbjeđenje potvrdio je i ministar policije Raško Konjević.

„Shodno zahtjevu koji sam uputio Agenciji za nacionalnu bezbijednost, koja je kao nadležni organ dala preporuku Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno Upravi policije, za određeni stepen zaštite novinara Softića, njegove porodice i imovine. Ta zaštita će biti formalizovana na narednoj sjednici Vlade“, kazao je ministar Konjević.

Posljednji napad na Softića desio se 11. avgusta prošle godine oko 22 sata, kada je u njegovo dvorište bačen je eksploziv sa sporogorećim štapinom. Policija ni do danas nije riješila taj slučaj.

Softić je u večernjim satima 1. novembra 2007. brutalno pretučen na ulazu porodične kuće. Tada su ga dva maskirana napadača u klasičnoj sačekuši udarali palicama po glavi, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Ni taj slučaj nije riješen. (Portal Vijesti)

 

Portal Analitika