Društvo

Rasvijetljeno 10 od 14 razbojništava počinjenih u Podgorici tokom februara

hapsok
Sl
užbenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Podgorica su prethodnih dana, preduzimajući intenzivne mjere i radnje, rasvijetlili osam razbojništava, od kojih dva u pokušaju, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.

Rasvijetljeno 10 od 14 razbojništava počinjenih u Podgorici tokom februara
Portal AnalitikaIzvor

Time je, od 14 krivičnih djela razbojništvo počinjenih u februaru ove godine u Podgorici, rasvijetljeno deset.

Naime, službenici CB Podgorica su, 25. februara 2014. godine, lišili slobode M.S. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da je u Podgorici počinio četiri razbojništva, od kojih jedno u pokušaju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.S, 21. januara 2014. godine, oko 19,40 časova, u objektu sportske kladionice „Lob“, koji se nalazi u ulici Serdara Jola Piletića, maskiran potkapom – tzv. fantomkom i uz prijetnju pištoljem od radnice otuđio 100 eura pazara. Sumnja se da je M.S, 02. februara 2014. godine, oko 20,00 časova, u objektu sportske kladionice „Olimp“, maskiran i uz prijetnju pištoljem, dok je jedno lice za kojim se traga čuvalo stražu u blizini, od radnice otuđio 235 eura pazara. Takođe se sumnja da je M.S, četiri dana kasnije, oko 23,00 časa, na isti način – uz prijetnju pištoljem i sa fantomkom na glavi, od radnice sportske kladionice „Meridijan“, koja se nalazi u Bulevaru Ivana Crnojevića, pokušao da otuđi novac, u čemu nije uspio jer ga nije pronašao u fioci naplatnog pulta. Sumnja se i da je M.S. sjutradan, 07. februara 2014. godine, oko 20,00 časova, iz objekta sportske kladioncie „Olimp“, koji se nalazi u ulici Pera Šoća, maskiran uz prijetnju pištoljem radnici iz njene tašne otuđio 100 eura i lična dokumenta.

Policijski službenici su pretragom terena pronašli i izuzeli fantomku, koja je opućena Forenzičkom centru radi vještačenja, a za koju se sumnja da ju je M.S. koristio prilikom izvršavanja razbojništava.

Osumnjičenom M.S. se, osim ova četiri djela, krivičnom prijavom na teret stavlja i krivično djelo iznuda u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom krađa, koje je, kako se sumnja, počinio zajedno sa M.V. (19) i L.V. (18) iz Podgorice. Sumnja se da su ova tri lica, 25. februara 2014. godine, oko 17,00 časova, došla u prodavnicu „Stup“, vlasništvo R.S, koja se nalazi u Piperskoj ulici u Podgorici. Oni su, kako se sumnja, od radnica zahtijevali da pozovu vlasnika R.S. na telefon, kojem su u telefonskom razgovoru uputili prijetnje po život i tijelo i po njegovu imovinu, ukoliko im, kako su kazali, ne preda novac u iznosu od 1.000 eura. Kad je R.S. odbio da to uradi, oni su, sumnja se, iz naplatnog pulta prodavnice otuđili 180 eura pazara, kao i izvjesnu količinu cigareta, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta.

Osumnjičeni M.S, M.V. i L.V. su juče, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, predati Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

Službenici CB Podgorica su, 25. februara 2014. godine lišili slobode B.P (34) iz Podgorice, koji se sumnjiči da je zajedno sa državljaninom Republike Srbije, S.S (32) iz Pančeva, lišenim slobode pet dana ranije, počinio tri razbojništva, od kojih jedno u pokušaju, dok se S.S. sumnjiči da je sam počinio još jedno razbojništvo u apoteci „Meditas“ odakle je otuđio oko 400 eura.

Osnovano se sumnja da je B.P. zajedno sa S.S, razbojništva počinio u Podgorici, u periodu od 01. do 04. februara 2014. godine, na štetu marketa „Merkator – Roda“ i „Integro“, dok je razbojništvo u pokušaju, zajedno sa pomenutim licem, počinio na štetu marketa „Daka trade“.

Sumnja se da je B.P, maskiran i uz prijetnju pištoljem, za koji se kasnije ispostavilo da je startni, zajedno sa S.S. od radnika ovih objekata otuđio novac u iznosu od oko 700 eura, dok u jednom slučaju nisu uspjeli da od radnice marketa otuđe registar kasu sa novcem.

Osumnjičeni B.P. je, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, predat Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

 

 

 

Portal Analitika