Društvo

Šaranoviću i Koljenšiću ukinut ekstradicioni pritvor

3101sud
S
lobodanu Šaranoviću
(74) iz Danilovgrada i Ratku Koljenšiću (36) iz Nikšića ukinut je danas ekstradicioni pritvor i pušteni su na slobodu, nakon što je juče Apelacioni sud potvrdio odluku Višeg suda u Podgorici kojim je odbijeno njihovo izručenje, javlja RTCG.

Šaranoviću i Koljenšiću ukinut  ekstradicioni pritvor
Portal AnalitikaIzvor

Šaranović  i Koljenšić vlasti Srbije traže zbog sumnje da su učetstvovali u ubistvu srpskog državljanina Nikole Bojovića (39), koji je je ubijen u Beogradu 29. aprila.

Viši sud odluku je donio 29. januara, a na nju se žalilo tužilaštvo. Apelacioni sud je rješenje Višeg potvrdio na sjednici 21. februara.

Šaranović i Koljenšić terete se za krivično djelo teško ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, u Beogradu još nije podignuta optužnica za ubistvo Nikole Bojovića.

Srpske vlasti Šaranovića terete da je naručio i platio ubistvo Nikole Bojovića (39), mlađeg brata Luke Bojovića (42) koji slovi za vođu ozloglašenog „zemunskog klana“. Šaranović je, navodno, zločin organizovao iz osvete, zbog toga što je, kako vjeruju srpski istražitelji, došao do informacija da je upravo Luka Bojovića naručio ubistvo njegovog brata Branislava (66) koji je ubijen u Beogradu u oktobru 2009. godine. Ovaj zločin srpska policija nikada nije riješila.

Portal Analitika