Društvo

Misteriozna djevojka danas na Trgu sa porukom " ne smijemo da"

2702djevojka_trgok
M
isteriozna djevojka već treći dan dolazi na Trg Republike u Podgorici sa ispisanim porukama. Prije tri dana nosila je papir na kome je pisalo NE, juče NE SMIJEMO, a danas je držala papir NE SMIJEMO DA.

 

Misteriozna djevojka danas na Trgu sa porukom " ne smijemo da"
Portal AnalitikaIzvor


Za razliku od prethodna dva dana danas je preko usta imala zalijepljenu traku, piše CdM.



Mišljenja građana su podijeljena pa neko smatra da djevojka šalje poruku da ne smije da se uda, neki su mišljenja da je posrijedi reakcija na političku situaciju u Crnoj Gori.



Njen performans neodoljivo podsjeća na onaj koji je prošle godine izvela Jelena Topić, iz Prijedora. Ona je mjesec dana stajala na gradskom trgu u Prijedoru i privukla pažnju javnosti svojim performansom tokom kojeg nije izgovorila ni riječ.


Advertisment



Jelena je, podsjetimo, stajala na trgu svakog dana tri sata, bez obzira na vremenske prilike, a svoje motive nije objasnila ni članovima svoje porodice.



Danima se spekulisalo zašto Prijedorčanka ćuti. Postala je regionalna atrakcija, a jedini način komunikacije bile su poruke koje je ostavljala pored sebe.



Na kraju se ispostavilo da je riječ o performansu “Glasno ćutanje”, koji je Jeleni, inače apsolventu na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, poslužio kao dokumentarni film za njen diplomski rad.



Da li je djevojki u Podgorici Jelena Topić poslužila kao inspiracija za diplomski rad, ili je u pitanju nešto drugo ni danas nije otkrila.

 

foto: aktuelno.me

Portal Analitika