Društvo

Za NATO 62 odsto članova USDI

26vesko
P
odršku NATO integracijama dalo je 62 odsto članova Udruženog sindikata državnih institucija (USDI), dok je 27 odsto njih bilo protiv, saopštio je predsjednik te radničke organizacije Veselin Vujanović.

Za NATO 62 odsto članova USDI
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo USDI se danas na sjednici upoznalo sa rezultatima ankete sprovedene među svojim članstvom na temu podrške NATO savezu.

“Konstatovano je da je podršku NATO integracijama dalo 62 odsto ispitanika, 27 odsto je bilo protiv, dok je 11 odsto anketiranih bilo uzdržano”, rekao je Vujanović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Kako je pojasnio, kao glavi razlog podrške novođeni su politički, bezbjedonosni i ekonomski benefiti koje bi Crna Gora ostvarila.

“Takođe je i prepoznata mogućnost otvaranja novih radnih mjesta i nova zapošljavanja koja bi bila u službi Alijanse”, kazao je Vujanović.

Protiv te ideje bili su, kako je naveo, anketirani čiji su razlozi bili uglavnom političke prirode kao i želja za vojnom neutralnošću Crne Gore.

“Generalna primjedba većine anketiranih bila je potreba za dodatnom informisanošću kroz organizovanje tribina i drugih oblika komunikacije na kojima bi direktno mogli dobiti odgovore na dileme i pitanja koja imaju”, kazao je Vujanović.

Uvažavajući tu sugestiju, kako je najavio, Predjedništvo će uputiti nadležnim institucijama inicijativu za organizovane tribine , ne samo za članove USDI-a ,već i za, pojasnio je, sve ostale zaposlene u državnim organima.

Vujanović je rekao da je izraženo zadovoljstvo takvim rezultatima ankete, navodeći da je upućen poziv, drugim sindikatima da se pridruže aktivnostima koje bi dale podršku ovom za nas vrlo bitnom državnom projektu.

(MINA)

Portal Analitika