Društvo

Perišić: Jedan čovjek ne čini firmu

26perisic
I
ncident na beogradskom aerodromu, ne bi trebalo da utiče na odluku stečajnog upravnika u KAP-u Veselina Perišića, jer kako kaže advokat Nikola Martinović, odgovornost pojedinica ne može biti važnija od preduzeća Uniprom. Perišić bi u petak trebalo da donese odluku o ponudi Uniproma za kupovinu KAP-a.

Perišić: Jedan čovjek ne čini firmu
Portal AnalitikaIzvor

"Sačekaću mišljenje Odbora povjerilaca, iako me to mišljenje ne obavezuje, ali red je, korektno je prema povjeriocima čuti šta oni o svemuj tome misle i u petak ću do kraja dana definitivno donijeti odluku", kazao je Perišić za Dnevnik Televizije Crne Gore.

Na odluku Perišića sigurno neće uticati beogradski incident.

"Jedan čovjek ne čini firmu. Firma Uniprom je kao pravno lice dostavilo ponudu. Cijeniće se sve ono što je napisano u ponudi i cijeniće se rizici eventualnog neprihvatanja ponuda i prihvatanja ponuda", pojasnio je Perišić.

Advokat Nikola Martinović kaže da odgovornost fizičkog lica, Veselina Pejovića, ne može biti dovedena u bilo kakvu vezu sa referencama koje ima preduzeće Uniprom koje je konkurisalo na tender za kupovinu imovine KAP-a.

"U tom stečajnom postupku moraju se provjeriti sve reference, odnosno ispunjenost svih uslova koji su predviđeni tenderom", kazao je Martinović.

Podsjetimo vlasnik Uniproma, ošamario je u petak veče na beogradskom aerodromu lidera PzP-a Nebojšu Medojević. Pejović je utorak izašao iz pritvora, u kojem je proveo 48 sati i omogućeno mu je da se u daljem procesu brani sa slobode.

Portal Analitika