Društvo

Ulcinj: Prijava zbog zloupotrebe položaja

26ul
P
olicija je Osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju podnijela dvije krivične prijave protiv N.D. (56), izvršnog direktora JP Centar za kulturu – Ulcinj, zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela zloupotreba službenog položaja.

Ulcinj: Prijava zbog zloupotrebe položaja
Portal AnalitikaIzvor

Policija sumnja da je N.D. zloupotrebom službenog položaja oštetio opštinski budžet za 11.000 eura.

Osnovano se sumnja da je N.D. protivzakonito, izdavao Kino salu, koja se nalazi na Maloj plaži, V.Lj, ne uvažajaći zahtjev za zakup  A.A, čime je Javnom preduzeću nanio štetu od 11.000 eura. 



"Na sjedinici Upravnog odbora tog Javnog preduzeća odlučeno je da se Kino sala da u zakup V.Lj, na period od 01. jula do 30. oktobra 2013., iako V.Lj. nije podnio zahtjev za zakup sale u vrijeme odlučivanja, već je to učinio nekoliko dana kasnije", saopštila je Uprava policije.



Pored toga, kako sumnja policija, A.A, je zahtjev podnio prije V.Lj. 



„Pritom, sumnja se, A.A. je, osim što je zahtjev predao prije drugog ponuđača, ponudio i veću cifru, u iznosu od 20.000 eura, iz čega proiziliazi da je prihvatanjem druge ponude u iznosu od 9.000 eura ovo Javno preduzeće oštećeno za 11.000 eura“, saopštila je policija.



Sumnja se da je N.D. drugo krivično djelo takođe počinio na isti način. On je prihvatio ponudu A.Z. za zakup Kino sale, umjesto ponude koju je dostavio M.S. 



„Takođe se i ovom slučaju sumnja da je A.Z. ponudu dostavio nakon odlučivanja o ovom pitanju, te da je M.S. dostavio zahtjev prije A.Z.  Šteta koja je nastala po JP Centar za kulturu Ulcinju u ovom slučaju se utvrđuje“, saopštila je Uprava policije.

Portal Analitika