Abiznis

Preko milion konekcija besplatnog interneta

wwwwwwww
R
ezultati korišćenja besplatnog bežičnog interneta za građane Crne Gore, koje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije realizuje u sklopu projekta Wireless Montenegro, prevazilaze sva očekivanja i u ovom trenutku registrovano je preko milion konekcija putem kojih su građani koristili internet, saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo.

Preko milion konekcija besplatnog interneta
Portal AnalitikaIzvor

Tu privilegiju ostvarili su građani Podgorice, Budve i Nikšića koji su se 1.100.186 puta konektovali za korišćenje besplatnog bežičnog interneta.

"Najveći broj konekcija ostvaren je na lokaciji Kliničko bolničkog centra gdje je ostvareno preko 200 000 konekcija, a moramo izdvojiti i građane Nikšića koji su, s obzirom na to da besplatan bežični internet koriste tek nešto više od deset dana, ostvarili na lokacijama Filozofskog fakulteta i Fakultet za sport i rekreaciju oko 50.000 konekcija", navodi se u saopštenju.

Kao što je ranije objavljeno, podsjećamo da građani besplatan bežični internet mogu koristiti pod nazivom Free Montenegro.

"Ovim putem obavještavamo javnost da su u Podgorici pokrivene još dvije lokacije i to: Srednja elektrotehnička škola u dijelu grada preko Morače i južna strana gradskog stadiona Budućnosti. Takođe, preduzete su sve mjere kako bi se ovih dana pokrile besplatnim bežičnim internet signalom i ostale srednje škole u Podgorici, kao i Rimski trg i trg Slobode u centru grada", saopšteno je iz Ministarstva.

Shodno planu, nastavljaju se aktivnosti i obavljaju procedure za početak implementacije besplatnog WiFi interneta za građane Bara, kao i aerodroma u Tivtu.

Portal Analitika