Društvo

Princ Nikola Petrović posjetio Agenciju za zaštitu životne sredine

1712princnikolaok
D
irektor Agencije za zaštitu životne sredine Ervin Spahić sa saradnicima, održao je danas u Podgorici sastanak sa  princom Nikolom Petrovićem i predstavnicima  Fondacije ,,Petrović Njegoš”, saopšteno je iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Princ Nikola Petrović posjetio Agenciju za zaštitu životne sredine
Portal AnalitikaIzvor

Na samom početku sastanka, istaknuto je zajedničko zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom između Agencije za zaštitu životne sredine i  Fondacije ,,Petrović Njegoš’’, sa željom da se već uspostavljena saradnja na ekološkim projektima nastavi i u budućem periodu.

Na sastanku je bilo riječi i o planiranom zajedničkom projektu Agencije za zaštitu životne sredine, Fondacije ,,Petrović Njegoš” i NVO ,,Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore’’ (CZIP) iz Podgorice i partnerima sa Kosova, koji se odnosi na valorizaciju planine Hajla.

Projekat bi pored jačanja lokalnog ekonomskog sektora, i valorizacije turističko-ekoloških potencijala i zaštite planine Hajla, obuhvatio multidisciplinarna biološka istraživanja, promociju i razvoj pomenutog lokaliteta u smislu ostvarivanja benefita za obje države.

Projekat valorizacije turističko-ekoloških potencijala planine Hajle, naišao je na punu podršku princa Petrovića. Naglašeno je da će pomenuti projekat rezultirati i povezivanjem  institucija koje se bave zaštitom prirode u Crnoj Gori i Kosovu.

Za sjutra je predviđen radni sastanak direktora Agencije za zaštitu životne sredine i princa Nikole Petrovića kod predsjednika opštine Rožaje g-dina Nusreta Kalača, u cilju konkretizovanja aktivnosti na pomenutom projektu.

Portal Analitika