Društvo

Misteriozna djevojka i danas na Trgu sa novom porukom

ribanatrg
M
isteriozna djevojka koja je juče stajala na Trgu Republike u Podgorici sa papirom i ispisanim NE i danas se ponovo pojavila, ali sa porukom NE SMIJEMO.

Misteriozna djevojka i danas na Trgu sa novom porukom
Portal AnalitikaIzvor

To je jedino što je pismeno poručila, jer je i danas, kao juče ćutala, javlja CDM.

Djevojka je opet u dugoj bijeloj haljini, ne praveći nikakve pokrete skrenula pažnju građana, ali još uvijek nije jasno kome su upućene poruke koje piše na papiru.

Njen performans neodoljivo podsjeća na onaj koji je prošle godine izvela Jelena Topić, iz Prijedora. Ona je mjesec dana stajala na gradskom trgu u Prijedoru i privukla pažnju javnosti svojim performansom tokom kojeg nije izgovorila ni riječ.

Jelena je, podsjetimo, stajala na trgu svakog dana tri sata, bez obzira na vremenske prilike, a svoje motive nije objasnila ni članovima svoje porodice.

Danima se spekulisalo zašto Prijedorčanka ćuti. Postala je regionalna atrakcija, a jedini način komunikacije bile su poruke koje je ostavljala pored sebe.

Na kraju se ispostavilo da je riječ o performansu “Glasno ćutanje”, koji je Jeleni, inače apsolventu na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, poslužio kao dokumentarni film za njen diplomski rad.

Da li je djevojki u Podgorici Jelena Topić poslužila kao inspiracija za diplomski rad, ili je nešto drugo u pitanju još se ne zna.

Portal Analitika