Abiznis

Gvozdenović na beogradskom Sajmu turizma

brano
M
inistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović učestvovaće na 36. Međunarodnom sajmu turizma “IFT” u Beogradu, koji će se održati od 27. februara do 2. marta.

Gvozdenović na beogradskom Sajmu turizma
Portal AnalitikaIzvor

I ove godine Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija predstaviće u hali 1 turističku ponudu Crne Gore, zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama Podgorice, Cetinja, Berana, Kolašina, Nikšića, Mojkovca, Pljevalja, Žabljaka, Rožaja, Andrijevice, Plava, Bijelog Polja, Plužina, Regionalnom turističkom organizacijom Bjelasice i Komova, te strateškim partnerima i turističkom privredom. Takođe, na sajmu će učestvovati lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Ulcinja, te hotelske grupe „Montenegro Stars” i “Budvanska Rivijera”.

U okviru predstavljanja Crne Gore kao destinacije za odmor, zabavu, rekreaciju i avanturu, hotelijeri će ponuditi aranžmane za ovu sezonu, a između ostalog, biće organizovane prezentacije muzičkih festivala Exit, Spring break, Southern & Soul, kao i planiranih kulturnih i zabavnih dešavanja, uz zanimljiv zabavni program i nagradne igre za posjetioce štanda, saopšpteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Tokom sajma ministar Gvozdenović i direktor Nacionalne turističke organizacije Saša Radović imaće brojne sastanke sa ministrima i privrednicima iz Srbije, na kojima će biti razmatrani modeli buduće saradnje.

Drugog dana sajma, u petak 28. februara, planirano je potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti turizma između Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore i Ministarstva privrede Republike Srbije.

Ova najveća turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi okupiće preko 1.000 izlagača iz rekordnog broja zemalja. Pod okriljem Sajma turizma održava se i Sajam ugostiteljske opreme - HORECA, a u istom terminu održava se i Međunarodni sajam vina - BEOWINE.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma u Beogradu je Indonezija.

 

 

Portal Analitika