Društvo

Sajam američkih fakulteta

2502sajam
A
mbasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, u saradnji sa Američkim uglom u Podgorici i Međunarodnim akademskim centrom iz Beograda, organizuje Sajam američkih fakulteta u Američkom uglu u Podgorici, KIC "Budo Tomović", u četvrtak, 27. februara od 18 do 20 sati, saopšteno je iz Univerzitetskog centra za razvoj karijere.

Sajam američkih fakulteta
Portal AnalitikaIzvor

„Sajam će biti otvoren za sve srednjoškolce i studente koji su zainteresovani da dobiju više informacija o fakultetima i univerzitetima u SAD. Diplomate Ambasade SAD u Podgorici i bivši studenti američkih univerziteta iz Crne Gore i SAD dijeliće promotivne materijale sa univerziteta na kojima su studirali i odgovaraće na pitanja o studentskom životu u SAD“, stoji u saopštenju Karijernog centra.

Na sajmu će biti prisutne i savjetnice za obrazovanje Međunarodnog akademskog centra koje će odgovarati na pitanja o proceduri apliciranja, mogućnosti finansijske podrške i ostalim temama. One će 28. februara, u Američkom uglu, održati prezentacije o apliciranju na osnovne i postdiplomske studije u SAD.

„Sajam je dio šireg projekta na kojem sarađuju Ambasada SAD, Međunarodni akademski centar, kao i Američki uglovi u Podgorici i Pljevljima i Američka čitaonica na Cetinju čiji je cilj da se zainteresovanim učenicima i studentima iz Crne Gore predoče mogućnosti studiranja u SAD“, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika