Društvo

KONJEVIĆ: Podržavam odluke Stojanovića, obezbjeđenje Softića ako ANB procijeni da je potrebno

2002konjevic
M
inistar unutrašnjih poslova Raško Konjević zatražio je od Agencije za nacionalnu bezbjednost da se uradi bezbjednosna procjena novinara Tufika Softića. On je to kazao za Dan, i dodao da direktor Uprave policije Slavko Stojanović ima njegovu punu podršku.

KONJEVIĆ: Podržavam odluke Stojanovića, obezbjeđenje Softića ako ANB procijeni da je potrebno
Portal AnalitikaIzvor

- U skladu sa odlukom Komisije za praćenje istraga o napadima na novinare, MUP je zatražio procjenu bezbjednosne situacije za novinara Tufika Softića. Shodno propisima, taj posao obavlja Agencija za nacionalnu bezbjednost. Nakon te procedure, može se donijeti odluka dodjeljivanju policijske zaštite Softiću, ukoliko na to ukaže procjena Agencije.

Konjević je saglasan sa odlukom Stojanovića o formiranju novog rukovodećeg tima u Centru bezbjednosti Podgorica.

- Odluka direktora policije Slavka Stojanovića o kadrovskim promjenama, kao i prioriteti koje je javno predočio novom rukovodstvu, ima podršku ministra unutrašnjih poslova. Rješavanje napada na novinare i imovinu medija, kao i napada na policijskog službenika Miloša Radulovića, biće ključne odrednice za ostvarivanje mjerljivih rezultata i anuliranje štete koju su ti događaji nanijeli institucijama u domaćoj i međunarodnoj javnosti – dodao je on.

Ministar unutrašnjih poslova očekuje i konkretnu saradnju sa Komisijom za praćenje istraga o napadima na novinare.

- Kako bi se postigli željeni rezultati, Ministarstvo je kroz komunikaciju sa Komisijom stvorilo uslove za njen rad, na obostrano zadovoljstvo – kratko je naveo Konjević.

Portal Analitika