Društvo

Boris Savić predsjednik Višeg suda u Podgorici

2404visisud
S
udski savjet izabrao je danas za predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića, dosadašnjeg Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, dok je za predsjednika Osnovnog suda u Baru reizabran Goran Šćepanović, saopšteno je nakon sjednice ovog tijela.

Boris Savić predsjednik Višeg suda u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Sutkinja Privrednog suda u Podgorici, Nevenka Popović, izabrana je za sutkinju Apelacionog suda Crne Gore, a sudija Osnovnog suda u Danilovgradu, Vladimir Novović, za sudiju Višeg suda u Podgorici.

Biljana Krgović, savjetnica u Osnovnom sudu u Podgorici, izabrana je za sutkinju toga suda, dok je  Miljana Erić, savjetnica u Osnovnom sudu u Kotoru, izabrana za sutkinju u tog suda.

- Na sjednici nije odlučivano o izboru sudije Višeg suda u Bijelom Polju, već je, shodno prilivu predmeta, odlučeno da predsjednik suda izvrši preraspodjelu, uzimajući u obzir postojeći kapacitet sudija u tome sudu – piše u saopštenju.

Konstatovan je prestanak funkcije Irini Jakovljević, sutkinji Osnovnog suda u Herceg Novom.

Donijeta je odluka o raspisivanju oglasa za izbor predsjednika Privrednog suda u Podgorici i osnovnih sudova u Podgorici, Nikšiću, Rožajama, Kotoru i Plavu, kao i po jednog sudije Osnovnog suda u Herceg Novom i Danilovgradu.

Sudski savjet je dao saglasnost na broj utvrđenih mjesta na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Osnovnog suda u Nikšiću.

Usvojen je Strateški plan revizije, za period 2014 - 2016. godine i godišnji plan revizije Odjeljenja za unutrašnju reviziju Sekretarijata Sudskog savjeta za 2014. godinu, kao i Izvještaj o realizaciji budžetskih sredstava potrošačke jedinice Sudstvo, za 2013. godinu.

Svečano polaganje zakletve novoizabranih sudija, zakazano je za 25. februar.

 

Portal Analitika