Abiznis

CGES: Dioničarima CGES-a 6,55 miliona eura

0302dalekovod
A
kcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) usvojili su na današnjoj sjednici odluku o raspodjeli neto dobiti iz 2012. godine u iznosu od 6,55 miliona eura za dividendu dioničarima, prenosi Mina biznis.

CGES: Dioničarima CGES-a 6,55 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Dividenda će, prema odluci o raspodjeli dobiti CGES-a za 2012. godinu, biti isplaćena akcionarima koji posjeduju akcije kompanije na dan donošenja odluke.

- Pravo svojine na akcijama biće utvrđeno na osnovu zvaničnog spiska Centralne depozitarne agencije (CDA) na dan donošenja Odluke o raspodjeli dividende - navodi se u odluci.

Odluka je, kako je objašnjeno, donijeta imajući u vidu pozitivne finansijske rezultate u prethodnim godinama, a cijeneći opravdanu potrebu da se ostvareni profit iz 2012. godine podijeli sa svim akcionarima CGES-a.

Država je vlasnik 55 odsto akcija CGES-a, dok italijanska Terna posjeduje oko 22,09 odsto dionica.

Iza HB Zbirnog kastodi računa 3 sakriven je vlasnik 3,78 odsto akcija, dok fond Trend ima 2,82 odsto. Moneta ima 1,88 udjela, a Društvo za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG 1,55 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto akcija.

 

Portal Analitika