Društvo

Nula kilovata potrošeno a račun 14 eura

2402struja
U
novim Stanovima solidarnosti u Baru paradoksalna je  situacija na računima za struju.

Nula kilovata potrošeno a račun 14 eura
Portal AnalitikaIzvor

Već nekoliko mjeseci žitelji novih Stanova solidarnosti, zamišljenih kao rješenje stambenih problema zapošljenih u državnim preduzećima, suočavaju se sa čudnom situacijom – svakog mjeseca njihov račun za struju je uvećan za “zajedničku potrošnju” koja, uz ostale manje stavke, iznosi čak i do 14 eura.

Od tog iznosa na posljednjem, februarskom računu 8,62 eura je zajednička potrošnja, 1,34 fiksni dio angažovanja distributera, 1,70 naknada naknada snabdijevaču, a 0,06 naknada operateru tržišta. Kad se tome doda PDV i kamata, dolazi se do cifre od 14,11 eura.

Kako oni kažu, tako dolazimo do paradoksalne situacije. U stanovima koji još nisu useljeni, a njih je podosta, potrošnja skupe struje je nula, potrošnja jeftine struje isto toliko, a ukupan iznos iznosi 14,11 eura!

Da stvar bude još nevjerovatnija, kako kažu stanari koji su se raspitivali, one koji se budu uselili u Stanove solidarnosti narednih mjeseci po svemu sudeći čeka dug za struju, koji se nagomilava iz mjeseca u mjesec. Trenutno, on na računima iznosi 54,80 centi.

Portal Analitika