Društvo

Aleksandar Dedović dobitnik nagrade “IFI Award”

2402dedovic
D
irektor ALFA Centra Aleksandar Dedović dobitnik je “IFI Award” nagrade koju je ustanovila srpska “Inicijativa za integracije” (IFI), a koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos razvoju ideje evroatlantizma u regionu Zapadnog Balkana.

Aleksandar Dedović dobitnik nagrade “IFI Award”
Portal AnalitikaIzvor

U izboru za dobitnika su učestvovali predstavnici pet organizacija civilnog društva iz regiona čije je primarna oblast djelovanja - evroatlantske integracije.

Priznanje je uručeno danas u Beogradu, u sklopu međunarodne konferencije “Da li je vreme za redefinisanje spoljnopolitičkih, bezbednosnih i odbrambenih politika u Srbiji” Konferencija se održava u organizaciji Centra za evroatlantske studije (CEAS).

Aleksandar Dedović je od 2006. godine na poziciji izvršnog direktora ALFA Centra  a za ovu nagradu ga, između ostalog preporučuje njegov lični entuzijazam, stručnost i posvećen rad sa mladima- navodi se u obrazloženju Odluke.

- Iza nas je zaista dug period asimetričnih izazova u radu. To nije nada i očekivanje. To je iskrena želja da region Zapadnog Balkana postane prijatno mjesto za život budućim naraštajima i vrijeme da svako preuzme odgovornost. U ovom momentu, najostvarljivije i najoptimalnije rješenje je članstvo svih zemalja regiona u Alijansi.

Još jedno  priznanja će preći državnu granicu da bi došlo do ALFA Centra. Naravno da raduje i ujedno dodatno obavezuje, posebno što dolazi od kolega iz struke iz pet zemalja. Ovo priznanje posvećujem našim brojnim volonterima i članovima njihovih porodica - rekao je Aleksandar Dedović na ceremoniji uručenja nagrade.

Portal Analitika