Društvo

Raspisan tender za izgradnju objekta za žene zavisnice na Kakarickoj gori

2402narkomaniiiii
T
ender za izvodjače radova  na projektu „Rehabitlitacija i resocijalizacija žena zavisnica od psihoaktivnih supstanci i senzibilisanje muške polulacije zavisnika da udju u tretman“ raspisan je danas. Rok za predaju ponuda je 24 april.

Raspisan tender za izgradnju objekta za žene zavisnice na Kakarickoj gori
Portal AnalitikaIzvor

Iz  Javne ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, koja se nalazi na Kakarickoj gori, očekuju da će već mjesec dana nakon što sagledaju ponudu, otpočeti sa radovima.

Ovaj projekat ima za cilj unapredjenje infrastukture za potrebe rehabilitacije i resocijalizacije žena zavisnica od psihoaktivnih supstanci na teritoriji Glavnog grada-Podgorice, ali  i iz čitave Crne Gore.

Kao glavni problem, iz ove ustanove navode, da su žene zavisnice u riziku od različitih bolesti, nesposobne da brinu o porodici, radjaju djecu sa malformacijama ekstremiteta, a u perspektivi postoji i realna opasnost za kognitivnim poremećajima djece.

-Ovim projektom mi želimo da pojačamo kapacitete postojećih lokalnih struktura za socijalnu zaštitu i tretman zavisnika tj. Situacionu analizu stanja žena zavisnika, sa naglaskom na ženske probleme, zatim izgradnju Centra za rehabilitaciju i resocijlalizaciju žena zavisnika i da uspostavimo saradnju lokalnih socijalnih službi i nevladinog sektora, rekao je direktor Javne ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, Aleksandar Radinović.

Ukupna vrijednost  projekta iznosi 619966.59 eura. Od ove sume EU je dala učešće 384379.29 eura, Nosioci projekta i Glavnog grada Podgorica, 123993.32, dok će Vlada Crne Gore dati 111593.99 eura.

-Ovim projektom mi želimo da popravimo položaj žena zavisnica i da izradimo struči program koji će nam pomoći da u potpunosti realizujemo plan. Ono što nas raduje je da smo krenuli u dobrom pravcu i dobrom dinamikom, zaključio je Radinović.

Portal Analitika