Društvo

PUP Kotora čeka Studiju o zaštiti kulturnih dobara

2402Kotor
P
rostorni plan opštine Kotor i dalje čeka izradu Studije zaštite kulturnih dobara, javlja Skala radio.

PUP Kotora čeka Studiju o zaštiti kulturnih dobara
Portal AnalitikaIzvor

Prije 15 dana održan je sastanak kome su prisustvovali predstavnici opštine Kotor i obrađivača Plana posebne namjene za obalno područje, na kome je dogovorena procedura za usklađivanje PUP-a za područje opštine Kotor sa Prostornim planom posebne namjene za obalno područje.

Ovo je za Skala radio saopštila Slavica Vojinović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Obrađivači Prostornog plana posebne namjene za obalno područje će, kako su kazali na sastanku, uskoro održati radionicu sa predstavnicima primorskih opština na kome će izložiti prednacrt ovog plana.

Što se tiče Studije o zaštite kulturnih dobara za Prostorno urbanistički plan kotorske opštine, resorni Sekretarijat još nema bilo kakvu informaciju o njenom završetku na koju se godinama čeka.

U Sekretarijatu nemaju informaciju zbog čega je zastoj u izradi Studije za zaštitu kulturnih dobara.

Vojinovićeva je, kako je kazala, samo u saznanju da je prošle sedmice održan sastanak povodom ovog pitanja.

Skala radio je pozvao Upravu za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore čija je direktorica Anastazija Miranović saopštila da je problem zatekla i da intenzivno radi na njegovom prevazilaženju.

Studija o zaštiti kulturnih dobara kasni isključivo zbog obaveze države da uradi Projekat revalorizacije kulturnih dobara Crne Gore sa rokom do marta ove godine, na kojem su uključeni svi raspoloživi stručni timovi, odgovorila je Miranovićeva.

Skala radio

Portal Analitika