Društvo

Uložena žalba na rješenje o zadržavanju u pritvoru Veselina Pejovića

pejovic
A
dvokat Dragoljub Đukanović koji zastupa biznismena iz Nikšića Veselina Pejovića uložio je žalbu na rješenje zamjenika osnovnog državnog tužioca u Podgorici Ivana Petrovića o zadržavanju Pejovića, koji je priveden zbog incidenta na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ gdje je u petak verbalno napao i ošamario poslanika DF-a i lidera Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića.

Uložena žalba na rješenje o zadržavanju u pritvoru Veselina Pejovića
Portal AnalitikaIzvor

- Predali smo žalbu i sud bi trebalo da se izjasni u roku od četiri sata – kazao je Portalu Analitika Đukanović.

Pejović je vlasnik kompanije „Uniprom“ i kandidat za kupovinu Kombinata aluminijuma. On je u petak na aerodromu u Beogradu ošamario Medojevića i prema Medojevićevim tvrdnjama grubo vrijeđao njegovu suprugu.

Pejović je nakon incidenta priveden i pošto je dao izjavu beogradskim istražiteljima pušten je na slobodu.

Medojević je Pejovića doveo u vezu sa odbjeglim Pljevljakom srpskog državljanstva Darkom Šarićem, kojem se u Beogradu sudi za trgovinu kokainom.

Pejović tvrdi da ga je ošamario zato što nema načina da odbrani čast i ugled i svoju porodicu od Medojevićevih izjava jer je on zaštićen poslaničkim imunitetom. Pejović traži od Medojevića ili da mu se izvini ili da ponudi dokaze za tvrdnje da je on eksponent narko-kartela.

Izjavu tužiocu juče je dao i Medojević koji tvrdi da se radi o odmazdi zbog njegovih psolaničkih aktivnosti.

- Rekao sam tužiocu da ovo ipak ne treba tretirati kao lični sukob između dva građanina, jer ja to lice niti poznajem niti imam komunikaciju sa njim. Jasno je da se ovdje radi o jednom divljačkom napadu, odmazdi za moju poslaničku aktivnost i javno izgovorenu riječ - kazao je Medojević nakon što je dao izjavu tužiocu.

Portal Analitika saznaje da je Pejović, za razliku od njega, pred tužiocem bio kategoričan da se radio isključivo o ličnom  sukobu koji nema bilo kakvu političku pozadinu. Pejović nije želio da iznosi odbranu.

Portal Analitika