Društvo

Britanski savjet: Prvo mjesto za Jelenu Đurović iz OŠ “Maksim Gorki”

2202brittt
B
ritanski savjet je danas održao finale takmičenja iz poznavanja engleskog jezika i kulture za učenike osnovnih škola, bazirano na veb sajtovima Britanskog savjeta za učenje engleskog, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Britanski savjet: Prvo mjesto za Jelenu Đurović iz OŠ “Maksim Gorki”
Portal AnalitikaIzvor

Na takmičenju su učestvovali petnaest finalist koji su uspješno završili prvi krug takmičenja. Izazov za petnaest finalista bio je da pripreme prezentaciju na engleskom na temu: „Kako poboljšati rezultate na PISA testiranju u CrnojGori"?

Kriterijumi za ocjenjivanje bili su: znanje engleskog, kreativnost i analitičnost u rješavanju zadatog problema, vizuelni kvalitet prezentacije, prezentacijske vještine i kontrola vremena.

Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojila je Jelena Đurović, učenica OŠ “Maksim Gorki” iz Podgorice. Drugo mjesto osvojio je Alen Đenčić, učenik OŠ “Srbija” iz Bara, a treće mjesto osvojila je Jana Vasiljević, učenica OŠ “DašoPavičić” iz Herceg Novog.

Članovi komisije koji su ocjenjivali učenike bili su: Vanja Madžgalj, direktorica Britanskog savjeta, Lyndon Radnedge, zamjenik britanskog ambasadora u Crnoj Gori i Radoslav Milošević Atos predstavnik Zavoda za školstvo.

Britanskisavjet je u decembru mjesecu 2013. godine organizovao prvi krug Montenegro English Challenge takmičenja. U pitanju je bilo online takmičenje za učenike osmih I devetih razreda svih osnovnih škola u CrnojGori.

Za učešće u takmičenju se prijavilo 600 učenika, od čega je njih 400 uspjelo da odgovori na sva pitanja u zadatom vremenskom roku. Petnaest najboljih se plasiralo u drugi i završni krug takmičenja.

Samom takmičenju je prethodila kampanja Britanskog savjeta, tokom koje smo obuhvatili 60 osnovnih škola u Crnoj Gori, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika