Društvo

LGBT Forum Progres traži jeftiniji parking

2202parking
L
GBT Forum Progres je podnio inicijativu Odboru direktora Parking servisa da se razmotri mogućnost da se na opštim parkiralištima, u svim zonama, cijene parkinga po satu smanje za po 10 centi, kao i da se tokom vikenda, u periodu od subote u ponoć do ponedjeljka u sedam sati sva opšta parkirališta oslobode plaćanja, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

LGBT Forum Progres traži jeftiniji parking
Portal AnalitikaIzvor

LGBT Forum Progres se, kako je saopšteno, interesovao se da li je u 2013. godini razmatrana mogućnost smanjivanja cijena parkiranja na opštim parkiralištima u svim zonama.

- U Parking servisu tvrde da ne postoji ekonomska opravdanost za umanjenje cijena parkinga, navodno, iz više razloga. Tvrde da bi umanjenje cijena dovelo do poremećaja u funkcionisanju preduzeća, posebno imajući u vidu da sadašnji nivo prihoda jedva obezbjeđuje ostvarenje osnovnih funkcija kao što je redovno servisiranje plata i doprinosa, PDV-a i obaveza prema dobavljačima - navode iz te NVO.

Saopšteno je iz tog gradskog preduzeća kako garaže u Podgorici uglavnom nerentabilno posluju, uz napomenu da to jedino nije slučaj s garažom u blizni nove zgrade Vlade čije je koriščenje, zbog lokacije, intenzivno.

- LGBT Forum Progres će sačekati konačno izjašnjenje Odbora direktora o inicijativi, ali konsultovani stručnjaci tvrde da ima osnova za unapređenje dostupnosti usluga parkinga u Podgorici. Dostupnost i korišćenje garaža koje nerantibilno posluju treba povećati kroz snižavanje cijena korišććenja i kroz kreiranje drugih povlastica prema građanima. Takođe, i pored ugroženog standarda stanovništa, za razliku od zemalja regiona, cijene parkinga nisu snižavane. Preusmjeravanje profita, uz smnajivanje plata zaposlenih i preispitivanje broja zaposlenih stvaraju se uslovi za korekciju cijena i povećanje dostupnosti parkiranja u glavnom gradu - zaključili su u Progresu.

foto: rtcg.me

Portal Analitika